Tekening
Een splitsingstekening is een tekening waarop is vastgelegd op welke wijze een gebouw is verdeeld. Hierop staan de grenzen tussen de verschillende appartementen onderling en die van de gemeenschappelijke ruimten. Op de tekening is goed zichtbaar waar het individuele gebruiksrecht zich bevindt. Ook is goed te zien wat de gemeenschappelijke ruimten in het gebouw zijn. Liften, galerijen, daken, gangen e.d. zijn voorbeelden van gemeenschappelijke ruimten in een complex. Als er een tuin om het gebouw ligt, is dat ook aangegeven en direct zichtbaar op de tekening.
Een splitsingstekening maakt deel uit van de splitsingsakte. In deze akte zijn de appartementen beschreven. Er worden regels in opgenomen waaraan de Vereniging van Eigenaren zich dient te houden. Deze spelregels zijn ook vastgelegd in een huishoudelijk reglement.
Na goedkeuring van de splitsingstekening, door de notaris en de opdrachtgever, wordt de tekening door de notaris naar het Kadaster verzonden, voor het toekennen van de zogenaamde complexaanduiding.
Na ontvangst van de complex-aanduiding kan de splitsingsakte door de notaris worden opgemaakt en bij het Kadaster worden ingeschreven.
Het vervaardigen van een splitsingstekening is een specialisme, omdat het een juridische tekening is, vaak afgeleid uit de bouwtekeningen, die aan bepaalde door de wet gestelde eisen moet voldoen.
Op deze website vindt u een aantal voorbeelden van splitsingstekeningen.
Kosten van een splitsingstekening
Omdat elk project uniek is, zullen we voor elke te vervaardigen splitsingstekening een passende offerte opstellen.